ZŠ a MŠ Věšín
ZŠ a MŠVěšín

Webové stránky se upravují

Webové stránky se upravují

Jídelníček

Jídelní lístek ŠJ při MŠ

16. 5. - 20. 5. 2022

Pondělí

Přesnídávka: houska, máslo, plátkový sýr, ovoce – balíček, výlet  (1a,7)

Oběd:

  • polévka - rajská s ovesnými vločkami (1a)
  • kynuté buchty s povidly (1a)
  • mléko jahodové, ovoce (7)

Svačina: houska, pomazánka ze žervé, ovoce, mléko vanilkové (1,7)

Úterý

Přesnídávka: ovocná přesnídávka s piškoty, ovoce, čaj mandarinkový (1a)

Oběd:

  • polévka -  krupicová s vejci (3)
  • kuřecí prsa na kari, těstoviny (1a,7)
  • multivitamínový nápoj, ZŠ – jogurtové mléko (7)

Svačina: rohlík, máslo, plátkový sýr, zelenina, sirup černý rybíz (1,7)

Středa

Přesnídávka: vícezrnný chléb, máslo, vařené vejce,  ovoce, mléko čokoládové (1b,3,7)

Oběd:

  • polévka – bramborová (1a)
  • fazolové lusky na kyselo, brambory (1a,7)
  • ZŠ - jogurtový dezert, sirup citrónový (7)                       

Svačina: houska, pomazánka z taveného sýra, zelenina, čaj mandarinkový (1a,7)

Čtvrtek

Přesnídávka: jáhlová kaše s grankem, ovoce, mléko banánové (7)

Oběd:

  • polévka – masový vývar s těstovinou (1a,3,7)
  • svíčková hovězí pečeně, houskový knedlík (1a,7)
  • sirup jahodový, ZŠ mléko banánové (7)

Svačina: celozrnný rohlík, máslo, krůtí šunka, zelenina, čaj višňový (1b,7)

Pátek

Přesnídávka: ovocný jogurt s cereáliemi, ovoce, kakao (7)

Oběd:

  • polévka -  gulášová (1a,7)
  • rizoto z vepřového masa sypané sýrem (7)
  • kyselá okurka, sirup malinový

Svačina: sladké pečivo, ovoce, čaj citrónový (1a)

Jídelní lístek ŠJ při MŠ
16. 5. - 20. 5. 2022

 

Pondělí           Ob. polévka – rajská s ovesnými vločkami
                             kynuté buchty s povidly
                               ovoce                                        

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Úterý              Ob. polévka – krupicová s vejci
                               kuřecí prsa na kari, těstoviny                          
                                                                                                                                                                                                                                                                        

                                                                                

Středa            Ob. polévka – bramborová
                              vepřová panenka, fazolové lusky na kyselo, brambory                                                                                                                                                                              
                                                                                                                                                                                        

Čtvrtek           Ob. polévka – masový vývar s těstovinou
                              svíčková hovězí pečeně, houskový knedlík                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Pátek                Ob. polévka – gulášová
                               rizoto z vepřového masa sypané sýrem
                               kyselá okurka                                                      
                          

 

Změna jídelního lístku vyhrazena.

 


      Lenka  V a c k o v á                                            Olga  J e n í č k o v á
        vedoucí kuchařka                                                 vedoucí jídelny

 

Jídelní lístek ŠJ při MŠ

23. 5. - 27. 5. 2022

 

Pondělí        Př.   rohlík, pomazánka z taveného sýra, ovoce  (balíček – výlet) (1a,7)

                    Ob.  polévka –  špenátová (1a,7)

                            bramborové halušky s uzeným masem a se zelím

                            sirup jahodový

                     Sv.  rohlík, pomazánka ze žervé, zelenina, mléko jahodové (1a,7)

 

Úterý            Př.  houska, pomazánkové máslo s pažitkou, ovoce (balíček-výlet)1a,7

                     Ob. polévka -  hrachová (1a,7)

                            vepřový guláš, těstoviny (1a)

                            sirup černý rybíz, ZŠ – jogurtové mléko (7)

                     Sv.  chléb, pomaz. máslo, krůtí šunka, zelenina, čaj mandarinkový (1a,7)

 

Středa           Př.  vícezrnný rohlík, máslo, plátkový sýr, zelenina (balíček-výlet) (1b,7)

                     Ob. polévka – mrkvová s dýní (1a,7)

                            smažené rybí prsty, brambory maštěné máslem (4,7)

                            čerstvá zelenina, sirup lesní směs

                      Sv. houska, tvarohová pomazánka, zelenina, mléko vanilkové (1a,7)

 

Čtvrtek          Př. ovocný jogurt s cereáliemi, ovoce, mléko kokosové (7)

                     Ob. polévka – drůbková s těstovinou (1a)

                            hovězí šťavnatá pečeně, rýže (1a)
                            sirup pomerančový, ZŠ – jogurtové mléko (7)

                     Sv.  žitný chléb, hermelínová pomazánka, zelenina, čaj višňový (1b,7)

 

Pátek            Př.  ovocná přesnídávka s piškoty, ovoce, čaj malinový (1a)

                    Ob.  polévka -  zeleninová s kuskusem (1a)
                            čočka na kyselo, vařené vejce, kyselá okurka (1a,3)

                            sirup mandarinkový

                     Sv.  sladké pečivo, ovoce, sirup pomerančový (1a)

 

Jídelní lístek ŠJ při MŠ
23. 5. - 27. 5. 2022

 

Pondělí           Ob. polévka – špenátová
                             bramborové halušky s uzeným masem a se zelím                                                        

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Úterý              Ob. polévka – hrachová
                               vepřový guláš, těstoviny                          
                                                                                                                                                                                                                                                                        

                                                                                

Středa            Ob. polévka – mrkvová s dýní
                              smažené rybí filé se sýrem, brambory maštěné máslem
                                čerstvá zelenina                                                                                                                                                                             
                                                                                                                                                                                         

Čtvrtek           Ob. polévka – drůbková s těstovinou
                              hovězí šťavnatá pečeně, rýže                          

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Pátek                Ob. polévka – zeleninová s kuskusem
                                čočka na kyselo, uzená krkovice
                                kyselá okurka, vařené vejce                                                      
                         

 

Změna jídelního lístku vyhrazena.

 


      Lenka  V a c k o v á                                            Olga  J e n í č k o v á
        vedoucí kuchařka                                                 vedoucí jídelny

  Tabulka alergenů                      

1 Lepek pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy 1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1);
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1);
c) glukózových sirupů na bázi ječmene;
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu 
2 Korýši   2. Korýši a výrobky nich 
3 Vejce   3. Vejce a výrobky z nich 
4 Ryby   4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína 
5 Arašídy podzemnice olejná 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich 
6 Sója sójové boby 6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1);
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji;
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji
7 Mléko   7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;
b) laktitolu
8 Skořápkové plody mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie 8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
9 Celer   9. Celer a výrobky z něj 
10 Hořčice   10. Hořčice a výrobky z ní 
11 Sezam sezamová semena 11. Sezamová semena a výrobky z nich 
12 Oxid siřičitý
a siřičitany
E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228 12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2 , které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce 
13 Vlčí bob lupina 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj 
14 Měkkýši   14. Měkkýši a výrobky z nich
       
      (1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.
       

Školní jídelna

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
1
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1
2
2 3 4 5

Šablony III

Šablony III

Doučování žáků škol

Doučování žáků škol

Vybudování nové odborné učebny informatiky

Vybudování nové odborné učebny informatiky