Webové stránky se upravují
Webové stránky se upravují
Jídelní lístek ŠJ při MŠ
16. 5. - 20. 5. 2022
Přesnídávka: houska, máslo, plátkový sýr, ovoce – balíček, výlet (1a,7)
Oběd:
Svačina: houska, pomazánka ze žervé, ovoce, mléko vanilkové (1,7)
Přesnídávka: ovocná přesnídávka s piškoty, ovoce, čaj mandarinkový (1a)
Oběd:
Svačina: rohlík, máslo, plátkový sýr, zelenina, sirup černý rybíz (1,7)
Přesnídávka: vícezrnný chléb, máslo, vařené vejce, ovoce, mléko čokoládové (1b,3,7)
Oběd:
Svačina: houska, pomazánka z taveného sýra, zelenina, čaj mandarinkový (1a,7)
Přesnídávka: jáhlová kaše s grankem, ovoce, mléko banánové (7)
Oběd:
Svačina: celozrnný rohlík, máslo, krůtí šunka, zelenina, čaj višňový (1b,7)
Přesnídávka: ovocný jogurt s cereáliemi, ovoce, kakao (7)
Oběd:
Svačina: sladké pečivo, ovoce, čaj citrónový (1a)
Jídelní lístek ŠJ při MŠ
16. 5. - 20. 5. 2022
Pondělí Ob. polévka – rajská s ovesnými vločkami
kynuté buchty s povidly
ovoce
Úterý Ob. polévka – krupicová s vejci
kuřecí prsa na kari, těstoviny
Středa Ob. polévka – bramborová
vepřová panenka, fazolové lusky na kyselo, brambory
Čtvrtek Ob. polévka – masový vývar s těstovinou
svíčková hovězí pečeně, houskový knedlík
Pátek Ob. polévka – gulášová
rizoto z vepřového masa sypané sýrem
kyselá okurka
Změna jídelního lístku vyhrazena.
Lenka V a c k o v á Olga J e n í č k o v á
vedoucí kuchařka vedoucí jídelny
Jídelní lístek ŠJ při MŠ
23. 5. - 27. 5. 2022
Pondělí Př. rohlík, pomazánka z taveného sýra, ovoce (balíček – výlet) (1a,7)
Ob. polévka – špenátová (1a,7)
bramborové halušky s uzeným masem a se zelím
sirup jahodový
Sv. rohlík, pomazánka ze žervé, zelenina, mléko jahodové (1a,7)
Úterý Př. houska, pomazánkové máslo s pažitkou, ovoce (balíček-výlet)1a,7
Ob. polévka - hrachová (1a,7)
vepřový guláš, těstoviny (1a)
sirup černý rybíz, ZŠ – jogurtové mléko (7)
Sv. chléb, pomaz. máslo, krůtí šunka, zelenina, čaj mandarinkový (1a,7)
Středa Př. vícezrnný rohlík, máslo, plátkový sýr, zelenina (balíček-výlet) (1b,7)
Ob. polévka – mrkvová s dýní (1a,7)
smažené rybí prsty, brambory maštěné máslem (4,7)
čerstvá zelenina, sirup lesní směs
Sv. houska, tvarohová pomazánka, zelenina, mléko vanilkové (1a,7)
Čtvrtek Př. ovocný jogurt s cereáliemi, ovoce, mléko kokosové (7)
Ob. polévka – drůbková s těstovinou (1a)
hovězí šťavnatá pečeně, rýže (1a)
sirup pomerančový, ZŠ – jogurtové mléko (7)
Sv. žitný chléb, hermelínová pomazánka, zelenina, čaj višňový (1b,7)
Pátek Př. ovocná přesnídávka s piškoty, ovoce, čaj malinový (1a)
Ob. polévka - zeleninová s kuskusem (1a)
čočka na kyselo, vařené vejce, kyselá okurka (1a,3)
sirup mandarinkový
Sv. sladké pečivo, ovoce, sirup pomerančový (1a)
Jídelní lístek ŠJ při MŠ
23. 5. - 27. 5. 2022
Pondělí Ob. polévka – špenátová
bramborové halušky s uzeným masem a se zelím
Úterý Ob. polévka – hrachová
vepřový guláš, těstoviny
Středa Ob. polévka – mrkvová s dýní
smažené rybí filé se sýrem, brambory maštěné máslem
čerstvá zelenina
Čtvrtek Ob. polévka – drůbková s těstovinou
hovězí šťavnatá pečeně, rýže
Pátek Ob. polévka – zeleninová s kuskusem
čočka na kyselo, uzená krkovice
kyselá okurka, vařené vejce
Změna jídelního lístku vyhrazena.
Lenka V a c k o v á Olga J e n í č k o v á
vedoucí kuchařka vedoucí jídelny
Tabulka alergenů
1 | Lepek | pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy | 1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě: a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1); b) maltodextrinů na bázi pšenice (1); c) glukózových sirupů na bázi ječmene; d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu |
---|---|---|---|
2 | Korýši | 2. Korýši a výrobky nich | |
3 | Vejce | 3. Vejce a výrobky z nich | |
4 | Ryby | 4. Ryby a výrobky z nich, kromě: a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků; b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína | |
5 | Arašídy | podzemnice olejná | 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich |
6 | Sója | sójové boby | 6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě: a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1); b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji; c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji; d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji |
7 | Mléko | 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě: a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu; b) laktitolu | |
8 | Skořápkové plody | mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie | 8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu |
9 | Celer | 9. Celer a výrobky z něj | |
10 | Hořčice | 10. Hořčice a výrobky z ní | |
11 | Sezam | sezamová semena | 11. Sezamová semena a výrobky z nich |
12 | Oxid siřičitý a siřičitany | E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228 | 12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2 , které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce |
13 | Vlčí bob | lupina | 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj |
14 | Měkkýši | 14. Měkkýši a výrobky z nich | |
(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt. | |||