Navigace
Výběr jazyka
Obsah
Jídelní lístek ŠJ při MŠ
25. 1. - 29. 1. 2021
Pondělí Př. chléb, tuňáková pomazánka, zelenina, čaj citrónový (1a,4,7)
Ob. polévka – rajská s ovesnými vločkami (1a)
dukátové buchtičky s vanilkovým krémem (1a,7)
mléko jahodové, ovoce
Sv. rohlík, pomazánkový sýr, ovoce, mléko čokoládové (1a,7)
Úterý Př. ovocná přesnídávka s piškoty, ovoce, čaj malinový (1a)
Ob. polévka - kmínová s vejci (1a,3)
kuřecí plátek po záhorácku, rýže (1a)
multivitamínový nápoj, ZŠ – mléko (7)
Sv. celozrnný rohlík, máslo, krůtí šunka, zelenina, čaj broskvový (1b,7)
Středa Př. kukuřičnorýžová kaše, ovoce, mléko kokosové (7)
Ob. polévka – masový vývar s těstovinou (1a)
svíčková hovězí pečeně, houskový knedlík (1a,7)
sirup černý rybíz, ZŠ – mléko (7)
Sv. rohlík, pomazánka ze žervé, zelenina, čaj višňový (1a,7)
Čtvrtek Př. chléb, vaječná pomazánka, ovoce, bílá káva (1a,3,7)
Ob. polévka – fazolová (1a,7)
vepřové maso dušené v mrkvi, brambory (1a,7)
sirup pomerančový, ZŠ šlehaný tvarohový dezert (7)
Sv. vícezrnný chléb, máslo, plátkový sýr, zelenina, čaj višňový (1b,7)
Pátek Př. šlehaný tvarohový dezert, ovoce, mléko banánové (7)
Ob. polévka - drožďová (1a,3)
vepřový guláš, těstoviny (1a)
sirup lesní směs
Sv. sladké pečivo, ovoce, čaj mandarinkový (1a)
Jídelní lístek ŠJ při MŠ
25. 1. - 29. 1. 2021
Pondělí Ob. polévka – rajská s ovesnými vločkami
dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
ovoce
Úterý Ob. polévka – kmínová s vejci
kuřecí plátek po záhorácku, rýže
Středa Ob. polévka – masový vývar s těstovinou
svíčková hovězí pečeně, houskový knedlík
Čtvrtek Ob. polévka – fazolová
vepřové maso dušené v mrkvi, brambory
Pátek Ob. polévka – drožďová
vepřový guláš, těstoviny
Změna jídelního lístku vyhrazena.
Lenka V a c k o v á Olga J e n í č k o v á
vedoucí kuchařka vedoucí jídelny
Tabulka alergenů
1 | Lepek | pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy | 1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě: a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1); b) maltodextrinů na bázi pšenice (1); c) glukózových sirupů na bázi ječmene; d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu |
---|---|---|---|
2 | Korýši | 2. Korýši a výrobky nich | |
3 | Vejce | 3. Vejce a výrobky z nich | |
4 | Ryby | 4. Ryby a výrobky z nich, kromě: a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků; b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína | |
5 | Arašídy | podzemnice olejná | 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich |
6 | Sója | sójové boby | 6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě: a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1); b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji; c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji; d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji |
7 | Mléko | 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě: a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu; b) laktitolu | |
8 | Skořápkové plody | mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie | 8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu |
9 | Celer | 9. Celer a výrobky z něj | |
10 | Hořčice | 10. Hořčice a výrobky z ní | |
11 | Sezam | sezamová semena | 11. Sezamová semena a výrobky z nich |
12 | Oxid siřičitý a siřičitany | E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228 | 12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2 , které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce |
13 | Vlčí bob | lupina | 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj |
14 | Měkkýši | 14. Měkkýši a výrobky z nich | |
(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt. | |||